MA Acting for Screen - Unicert College

Φοίτηση

Τίτλος Σπουδών

Σημαντικά Στοιχεία

Περιγραφή του MA Acting for Screen

To MA Acting for Screen είναι ένα ακαδημαϊκό πρόγραμμα με πρακτικό προσανατολισμό που στοχεύει να δημιουργήσει ηθοποιούς έτοιμους να ανταποκριθούν στις υψηλές απαιτήσεις της υποκριτικής στον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Tο πρόγραμμα σπουδών του MA Acting for Screen (validated) είναι ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα από το UNICERT College, σε συνεργασία με το Staffordshire University, πλήρως προσαρμοσμένο στα ελληνικά δεδομένα και σε στενή συνεργασία με ελληνικές και ξένες εταιρείες παραγωγής, που σου δίνει τη δυνατότητα να εστιάσεις στην υποκριτική σου στην οθόνη.

Γιατί να επιλέξω το MA Acting for Screen;

Ποιοι μπορούν να κάνουν αίτηση για το MA Acting for Screen;

Οι υποψήφιοι γι’ αυτό το μεταπτυχιακό επιλέγονται, πρώτον, βάσει των τυπικών τους προσόντων και της γενικότερης εμπειρίας τους και, δεύτερον, με βιντεοσκοπημένη audition.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να κατέχουν:

 • Πτυχίο δραματικής σχολής, ή
 • Πτυχίο στις θεατρικές σπουδές, τις κινηματογραφικές σπουδές ή τις performance studies.
 • Πτυχίο Αγγλικών επιπέδου αντιστοίχου με IELTS με συνολικό βαθμό 6.0 (με ελάχιστο βαθμό 5.5 στο Speaking, Writing, Reading and Listening), ή/και Pearson’s με συνολικό βαθμό 51 (με ελάχιστο βαθμό 51 στο Speaking, Writing, Reading and Listening) ή οποιοδήποτε άλλο ισοδύναμο πιστοποιητικό της Αγγλικής γλώσσας, όπως αναφέρονται στο https://www.staffs.ac.uk/international/your-application-journey/english-language-requirements.

Απόφοιτοι άλλων τμημάτων θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση εγγραφής, εφόσον έχουν κάποια εμπειρία στο θέατρο ή/και την υποκριτική.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του Προγράμματος;

Το πρόγραμμα σπουδών του MA Acting for Screen αποτελεί ένα μοναδικό συνδυασμό ακαδημαϊκής γνώσης και πρακτικών δεξιοτήτων, που στοχεύει να δημιουργήσει τον σύγχρονο ηθοποιό του 21ου αιώνα. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στους υποψηφίους να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του σύγχρονου ελληνικού κινηματογραφικού και τηλεοπτικού πεδίου, καθώς και των διεθνών παραγωγών που διεξάγονται στην Ελλάδα.

Τα μαθήματα του προγράμματος καλύπτουν τομείς όπως, υποκριτική στην κάμερα, υποκριτική στο μικρόφωνο, ιστορία της υποκριτικής και του κινηματογράφου, καθώς και πολλές ώρες πρακτικής μπροστά στην κάμερα μέσα στο στούντιο ή on location.

ModulesCreditsPre-requisites
ACTING FOR THE SCREEN I – Theory and Practice 20
ACTING FOR THE SCREEN II – Practice 20ACTING FOR THE SCREEN I – Theory and Practice
FROM SCRIPT TO SCREEN 20
VOICE FOR THE SCREEN 20
SCREEN ACTING – Performance Projects40ACTING FOR THE SCREEN II – Practice
NEGOTIATED STUDY MASTERS PROJECT – CREATIVE FILMING60

Μιχαέλα Αντωνίου

Σύμβουλος Προγράμματος Σπουδών

Η Μιχαέλα Αντωνίου γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου και αριστούχος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ. Με το πέρας των προπτυχιακών σπουδών της έλαβε υποτροφία από το ΙΚΥ για μεταπτυχιακές σπουδές στο Goldsmiths, University of London.  Στο ίδιο πανεπιστήμιο εκπόνησε και τη διδακτορική διατριβή της, με τίτλο Acting Tragedy in TwentiethCentury Greece: The Case of Electra by Sophocles και επιβλέποντα την Καθηγήτρια Maria Shevtsova.

Έχει διδάξει στο Drama Department του Goldsmiths, University of London και στο Τμήμα Θεατρικών του ΕΚΠΑ, όπου διδάσκει «Υποκριτική» και «Σύγχρονες Σκηνοθετικές Προσεγγίσεις».

Τα ερευνητικά και επιστημονικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην Ιστορία, τη Θεωρία και την Πράξη της Υποκριτικής και της Σκηνοθεσίας στον 20ο και στον 21ο αιώνα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο διεθνές θεατρικό πεδίο, στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Ως ηθοποιός, έχει εργαστεί στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση και έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες, όπως οι Σπύρος Ευαγγελάτος, Γιώργος Μιχαηλίδης, Αντώνης Αντωνίου κ.ά. Έχει δώσει τη φωνή της σε μεταγλωττισμένες σειρές και ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά σπικάζ.

Ως σκηνοθέτης, έχει συνεργαστεί με το Φεστιβάλ Αναλόγιο, το Φεστιβάλ Δήμων Βύρωνα και Δάφνης-Υμηττού, το Art Theatre του Λονδίνου κ.ά.

Έχει γράψει (σε συνεργασία με τη Σοφία Παναηλίδου) το θεατρικό έργο Χωρίς τίτλο λόγω αμνησίας. Έχει εκδώσει δύο μυθιστορήματα Η Μαργαρίτα και η θάλασσα, Εκδόσεις mamaya, 2017 και Η Μαργαρίτα και τα Ηλιοτρόπια, Εκδόσεις mamaya, 2015.

 

Ορσαλία-Ελένη Κασσαβέτη

Η Ορσαλία-Ελένη Κασσαβέτη είναι δρ. Πολιτισμικών Σπουδών. Γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου σπούδασε ελληνική φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στις Πολιτισμικές Σπουδές (ΕΚΠΑ-ΕΜΜΕ) και στην Ιστορία και στη διδακτική της (κατεύθυνση: Λαογραφία και Πολιτισμός) (ΕΚΠΑ-ΠΤΔΕ). Το 2012 υποστήριξε στο ΕΚΠΑ τη διδακτορική διατριβή της με θέμα τις κοινωνικές και πολιτισμικές διαστάσεις της ελληνικής βιντεοκουλτούρας στη δεκαετία του 1980. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιστρέφονται γύρω τη δημοφιλή κουλτούρα (βίντεο, δημοφιλή τηλεοπτικά είδη, τηλεοπτικές σειρές κ.ά.), τον Οπτικό Πολιτισμό, την Οπτική Εθνογραφία και τον λαϊκό πολιτισμό. Έχει δημοσιεύσει τέσσερις μονογραφίες, διάφορα άρθρα και κεφάλαια σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους. Παράλληλα, έχει πραγματοποιήσει έρευνα για το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Πανεπιστήμιο του Newcastle, το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων-ΓΣΕΒΕΕ κ.ά. Έχει διδάξει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Προφίλ στο Βιβλιονέτ: https://biblionet.gr/προσωπο/?personid=102328

Προφίλ στο Academia.edu: https://pe-uth.academia.edu/OrsaliaEleniKassaveti

 

Μαρία Καλλιμάνη

Γεννήθηκε στο Αίγιο. Σπούδασε Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη συνέχεια φοίτησε στην Ανώτατη Δραματική Σχολή του θεατρικού οργανισμού «Μορφές»  του θεάτρου Εμπρός. Έχει συμμετάσχει σε ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους και σε τηλεοπτικές σειρές. Στο θέατρο έχει συνεργαστεί με σημαντικούς σκηνοθέτες στην ελεύθερη σκηνή, στο Εθνικό θέατρο καθώς και στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Το 2015 απέσπασε το βραβείο Α’ γυναικείου ρόλου από την Ακαδημία Κινηματογράφου για την ερμηνεία της στην ταινία Το Σπίτι  του Α. Καρανικόλα, και έχει υπάρξει υποψήφια Α’ γυναικείου ρόλου από την Ακαδημία Κινηματογράφου για τις ταινίες Μαχαιροβγάλτης του Γ. Οικονομίδη και Νοτιάς του Τ. Μπουλμέτη.  Τα τελευταία χρόνια διδάσκει Υποκριτική στην Δραματική Σχολή του Δήμου της Αγίας Βαρβάρας.

www.mariakallimani.com

 

Αργύρης Παυλίδης

Ο Αργύρης Παυλίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από την  Δραματική Σχολή Αθηνών του Γ. Θεοδοσιάδη. Έχει σκηνοθετήσει παραπάνω από 100 τίτλους μεταγλωττισμένων προγραμμάτων για την τηλεόραση, τον κινηματογράφο και το Netflix. Έχει παίξει παραπάνω από 350 ρόλους στην ελληνική μεταγλώττιση ( Αστερίξ, Τεντέν, Σπάιντερμαν, Γιούγκι-ό κ.ά). Επί σειρά ετών σκηνοθετεί και εκπαιδεύει ηθοποιούς στην ειδικότητα της μεταγλώττισης. Στο θέατρο έχει παίξει σε 48 παραστάσεις και έχει σκηνοθετήσει 7: Το Εγχειρίδιο του Καλού Κλέφτη του Ηλία Πετρόπουλου, Η Στρατιωτική ζωή εν’ Ελλάδι – Χειρόγραφον   Έλληνος Υπαξιωματικού Ανωνύμου, Δι’ ευχών των Αγρίων Πατέρων Ημών του Αργύρη Παυλίδη, Ιλιάδα του Ομήρου, Η Σχολή των Πειρατών των Αργύρη Παυλίδη /Φώτη Πετρίδη, Ο Αρχιτέκτονας και ο Αυτοκράτορας της Ασσυρίας του Φερνάντο Αραμπάλ και Η Τρέλα του Λεονίντ Αντρέγιεφ. Παρουσίασε στην ελληνική τηλεόραση εκπομπές επιστήμης, τεχνολογίας και ψυχαγωγίας: Κόκκινοι γίγαντες Άσπροι νάνοι ΕΡΤ, Ελλάδα και Κόσμος ΕΡΤ, Κυνηγώντας την μεγάλη περιπέτεια ΑΝΤ1, Ας γνωριστούμε παίζοντας ΕΤ1.

Διδασκαλία

Γνωρίζουμε ότι ο κάθε ένας μαθαίνει διαφορετικά. Γι’ αυτό, εκτός του ότι χρησιμοποιούμε παραδοσιακούς τρόπους διδασκαλίας όπως διαλέξεις, χρησιμοποιούμε επίσης, μεθόδους επίλυσης προβλημάτων, ώστε να βοηθηθείτε στην εφαρμογή των δεξιοτήτων σας.

Γι’ αυτό το μάθημα, θα:

 • Συνεργαστείτε με άλλους για ομαδική εργασία.
 • Εξετάσετε βαθύτερα τους θεματικούς τομείς.

Η διδασκαλία μας υποστηρίζεται μέσω του εικονικού περιβάλλοντος μάθησης, που ονομάζεται UC-Class. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε εκπαιδευτικό υλικό προς υποστήριξη των διαλέξεων, από όπου κι αν βρίσκεστε.

Θα σας ανατεθεί επίσης, ένας επιβλέπων καθηγητής για να σας υποστηρίξει στην εκπόνηση της ερευνητικής διπλωματικής σας εργασίας.

Αξιολόγηση

Υπάρχουν δύο τύποι αξιολογήσεων: formative (ανεπίσημη) και η τελική – summative (επίσημη).

Οι formative αξιολογήσεις δεν υπολογίζονται στο τελικό σας αποτέλεσμα. Αυτές είναι η ευκαιρία σας να εξετάσετε το επίπεδο κατανόησής σας και να μάθετε πώς να βελτιώνεστε σε πραγματικές συνθήκες.

Θα έχετε επίσημες αξιολογήσεις στο τέλος κάθε μαθήματος. Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν δοκίμια, εξετάσεις,  χαρτοφυλάκια εργασιών ή βιντεοσκοπημένα Project. Αν η γλώσσα του βιντεοσκοπημένου Project είναι άλλη από την αγγλική, τότε αυτό θα υποτιτλίζεται για λόγους επαλήθευσης από το Πανεπιστήμιο.

Υποστήριξη μάθησης

Οι καθηγητές θα σας παρέχουν μεγάλη υποστήριξη. Αλλά, μπορείτε, επίσης, να επωφεληθείτε από την ομάδα των ακαδημαϊκών δεξιοτήτων, η οποία μπορεί να σας βοηθήσει με:

 • Μελέτες δεξιοτήτων (δεξιότητες ανάγνωσης, λήψη σημειώσεων και παρουσίαση)
 • Γραπτά Αγγλικά (σημεία στίξης, γραμματική)
 • Ακαδημαϊκή γραφή (τρόπος αναφοράς πηγών)
 • Ερευνητικές δεξιότητες
 • Κριτική σκέψη
 • Επανάληψη, αξιολόγηση και δεξιότητες εξετάσεων (διαχείριση χρόνου)

 

Πρόσθετη υποστήριξη

Εάν έχετε πρόσθετες ανάγκες, όπως δυσλεξία ή αισθητηριακή δυσκολία, οι Υπηρεσίες μας είναι εδώ για να σας επιβεβαιώσουν ότι τίποτα δεν αποτελεί εμπόδιο, όταν παρέχεται η κατάλληλη υποστήριξη.

Ανατροφοδότηση

Γνωρίζουμε ότι είναι σημαντικό για εσάς να μπορείτε να αξιολογήσετε την πρόοδό σας. Έτσι, ο καθηγητής σας θα σας δώσει ανατροφοδότηση για οποιεσδήποτε εργασίες αξιολογήσεις κάνετε.

Συνήθως, σας παρέχουμε ανατροφοδότηση σχετικά με τις επίσημες αξιολογήσεις εντός 20 εργάσιμων ημερών, ωστόσο αυτό διαφέρει ανάλογα το μάθημα.

Εάν σας προσφερθεί μια θέση στο UNICERT College, θα υπόκειται στους κανόνες, τους κανονισμούς και τους όρους εγγραφής του Πανεπιστημίου Staffordshire, οι οποίοι ενδέχεται να διαφέρουν από καιρό σε καιρό.

Καθώς το πτυχίο σας απονέμεται από το Staffordshire University, θα υπόκειστε σε πολιτικές και κανονισμούς της αντίστοιχης σχολής του Πανεπιστημίου Staffordshire. Οι βασικές πολιτικές και κανονισμοί του Staffordshire University βρίσκονται στη διεύθυνση http://www.staffs.ac.uk/legal/policies .

Το πρόγραμμα σπουδών του MA Acting for Screen αποτελεί ένα μοναδικό συνδυασμό ακαδημαϊκής γνώσης και πρακτικών δεξιοτήτων, που στοχεύει να δημιουργήσει τον σύγχρονο ηθοποιό του 21ου αιώνα. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στους υποψηφίους να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του σύγχρονου ελληνικού κινηματογραφικού και τηλεοπτικού πεδίου καθώς και των διεθνών παραγωγών που διεξάγονται στην Ελλάδα.

Τα μαθήματα του προγράμματος καλύπτουν τομείς, όπως υποκριτική στην κάμερα, υποκριτική στο μικρόφωνο, ιστορία της υποκριτικής και του κινηματογράφου καθώς και πολλές ώρες πρακτικής μπροστά στην κάμερα μέσα στο στούντιο ή on location.

ModulesCreditsPre-requisites
ACTING FOR THE SCREEN I – Theory and Practice 20
ACTING FOR THE SCREEN II – Practice 20ACTING FOR THE SCREEN I – Theory and Practice
FROM SCRIPT TO SCREEN 20
VOICE FOR THE SCREEN 20
SCREEN ACTING – Performance Projects40ACTING FOR THE SCREEN II – Practice
NEGOTIATED STUDY MASTERS PROJECT – CREATIVE FILMING60

 

 

 

 

 

Μιχαέλα Αντωνίου

Σύμβουλος Προγράμματος Σπουδών

Η Μιχαέλα Αντωνίου γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου και αριστούχος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ. Με το πέρας των προπτυχιακών σπουδών της έλαβε υποτροφία από το ΙΚΥ για μεταπτυχιακές σπουδές στο Goldsmiths, University of London.  Στο ίδιο πανεπιστήμιο εκπόνησε και τη διδακτορική διατριβή της, με τίτλο Acting Tragedy in TwentiethCentury Greece: The Case of Electra by Sophocles και επιβλέποντα την Καθηγήτρια Maria Shevtsova.

Έχει διδάξει στο Drama Department του Goldsmiths, University of London και στο Τμήμα Θεατρικών του ΕΚΠΑ, όπου διδάσκει «Υποκριτική» και «Σύγχρονες Σκηνοθετικές Προσεγγίσεις».

Τα ερευνητικά και επιστημονικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην Ιστορία, τη Θεωρία και την Πράξη της Υποκριτικής και της Σκηνοθεσίας στον 20ο και στον 21ο αιώνα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο διεθνές θεατρικό πεδίο, στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Ως ηθοποιός, έχει εργαστεί στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση και έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες, όπως οι Σπύρος Ευαγγελάτος, Γιώργος Μιχαηλίδης, Αντώνης Αντωνίου κ.ά. Έχει δώσει τη φωνή της σε μεταγλωττισμένες σειρές και ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά σπικάζ.

Ως σκηνοθέτης, έχει συνεργαστεί με το Φεστιβάλ Αναλόγιο, το Φεστιβάλ Δήμων Βύρωνα και Δάφνης-Υμηττού, το Art Theatre του Λονδίνου κ.ά.

Έχει γράψει (σε συνεργασία με τη Σοφία Παναηλίδου) το θεατρικό έργο Χωρίς τίτλο λόγω αμνησίας. Έχει εκδώσει δύο μυθιστορήματα Η Μαργαρίτα και η θάλασσα, Εκδόσεις mamaya, 2017 και Η Μαργαρίτα και τα Ηλιοτρόπια, Εκδόσεις mamaya, 2015.

 

 

 

 

 

Ορσαλία-Ελένη Κασσαβέτη

Η Ορσαλία-Ελένη Κασσαβέτη είναι δρ. Πολιτισμικών Σπουδών. Γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου σπούδασε ελληνική φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στις Πολιτισμικές Σπουδές (ΕΚΠΑ-ΕΜΜΕ) και στην Ιστορία και στη διδακτική της (κατεύθυνση: Λαογραφία και Πολιτισμός) (ΕΚΠΑ-ΠΤΔΕ). Το 2012 υποστήριξε στο ΕΚΠΑ τη διδακτορική διατριβή της με θέμα τις κοινωνικές και πολιτισμικές διαστάσεις της ελληνικής βιντεοκουλτούρας στη δεκαετία του 1980. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιστρέφονται γύρω τη δημοφιλή κουλτούρα (βίντεο, δημοφιλή τηλεοπτικά είδη, τηλεοπτικές σειρές κ.ά.), τον Οπτικό Πολιτισμό, την Οπτική Εθνογραφία και τον λαϊκό πολιτισμό. Έχει δημοσιεύσει τέσσερις μονογραφίες, διάφορα άρθρα και κεφάλαια σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους. Παράλληλα, έχει πραγματοποιήσει έρευνα για το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Πανεπιστήμιο του Newcastle, το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων-ΓΣΕΒΕΕ κ.ά. Έχει διδάξει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Προφίλ στο Βιβλιονέτ: https://biblionet.gr/προσωπο/?personid=102328

Προφίλ στο Academia.edu: https://pe-uth.academia.edu/OrsaliaEleniKassaveti

 

 

 

 

 

Μαρία Καλλιμάνη

Γεννήθηκε στο Αίγιο. Σπούδασε Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη συνέχεια φοίτησε στην Ανώτατη Δραματική Σχολή του θεατρικού οργανισμού «Μορφές»  του θεάτρου Εμπρός. Έχει συμμετάσχει σε ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους και σε τηλεοπτικές σειρές. Στο θέατρο έχει συνεργαστεί με σημαντικούς σκηνοθέτες στην ελεύθερη σκηνή, στο Εθνικό θέατρο καθώς και στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Το 2015 απέσπασε το βραβείο Α’ γυναικείου ρόλου από την Ακαδημία Κινηματογράφου για την ερμηνεία της στην ταινία Το Σπίτι  του Α. Καρανικόλα, και έχει υπάρξει υποψήφια Α’ γυναικείου ρόλου από την Ακαδημία Κινηματογράφου για τις ταινίες Μαχαιροβγάλτης του Γ. Οικονομίδη και Νοτιάς του Τ. Μπουλμέτη.  Τα τελευταία χρόνια διδάσκει Υποκριτική στην Δραματική Σχολή του Δήμου της Αγίας Βαρβάρας.

www.mariakallimani.com

 

 

 

 

 

Αργύρης Παυλίδης

Ο Αργύρης Παυλίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από την  Δραματική Σχολή Αθηνών του Γ. Θεοδοσιάδη. Έχει σκηνοθετήσει παραπάνω από 100 τίτλους μεταγλωττισμένων προγραμμάτων για την τηλεόραση, τον κινηματογράφο και το Netflix. Έχει παίξει παραπάνω από 350 ρόλους στην ελληνική μεταγλώττιση ( Αστερίξ, Τεντέν, Σπάιντερμαν, Γιούγκι-ό κ.ά). Επί σειρά ετών σκηνοθετεί και εκπαιδεύει ηθοποιούς στην ειδικότητα της μεταγλώττισης. Στο θέατρο έχει παίξει σε 48 παραστάσεις και έχει σκηνοθετήσει 7: Το Εγχειρίδιο του Καλού Κλέφτη του Ηλία Πετρόπουλου, Η Στρατιωτική ζωή εν’ Ελλάδι – Χειρόγραφον   Έλληνος Υπαξιωματικού Ανωνύμου, Δι’ ευχών των Αγρίων Πατέρων Ημών του Αργύρη Παυλίδη, Ιλιάδα του Ομήρου, Η Σχολή των Πειρατών των Αργύρη Παυλίδη /Φώτη Πετρίδη, Ο Αρχιτέκτονας και ο Αυτοκράτορας της Ασσυρίας του Φερνάντο Αραμπάλ και Η Τρέλα του Λεονίντ Αντρέγιεφ. Παρουσίασε στην ελληνική τηλεόραση εκπομπές επιστήμης, τεχνολογίας και ψυχαγωγίας: Κόκκινοι γίγαντες Άσπροι νάνοι ΕΡΤ, Ελλάδα και Κόσμος ΕΡΤ, Κυνηγώντας την μεγάλη περιπέτεια ΑΝΤ1, Ας γνωριστούμε παίζοντας ΕΤ1.

Διδασκαλία

Γνωρίζουμε ότι ο κάθε ένας μαθαίνει διαφορετικά. Γι’ αυτό, εκτός του ότι χρησιμοποιούμε παραδοσιακούς τρόπους διδασκαλίας, όπως διαλέξεις, χρησιμοποιούμε, επίσης, μεθόδους επίλυσης προβλημάτων, ώστε να βοηθηθείτε στην εφαρμογή των δεξιοτήτων σας.

Γι’ αυτό το μάθημα, θα:

 • Συνεργαστείτε με άλλους για ομαδική εργασία.
 • Εξετάσετε βαθύτερα τους θεματικούς τομείς.

Η διδασκαλία μας υποστηρίζεται μέσω του εικονικού περιβάλλοντος μάθησης, που ονομάζεται UC-Class. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε εκπαιδευτικό υλικό προς υποστήριξη των διαλέξεων, από όπου κι αν βρίσκεστε.

Θα σας ανατεθεί, επίσης, ένας επιβλέπων καθηγητής για να σας υποστηρίξει στην εκπόνηση της ερευνητικής διπλωματικής σας εργασίας.

Αξιολόγηση

Υπάρχουν δύο τύποι αξιολογήσεων: formative (ανεπίσημη) και η τελική – summative (επίσημη).

Οι formative αξιολογήσεις δεν υπολογίζονται στο τελικό σας αποτέλεσμα. Αυτές είναι η ευκαιρία σας να εξετάσετε το επίπεδο κατανόησής σας και να μάθετε πώς να βελτιώνεστε σε πραγματικές συνθήκες.

Θα έχετε επίσημες αξιολογήσεις στο τέλος κάθε μαθήματος. Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν δοκίμια, εξετάσεις,  χαρτοφυλάκια εργασιών, ή βιντεοσκοπημένα Project. Αν η γλώσσα του βιντεοσκοπημένου Project είναι άλλη από την αγγλική, τότε αυτό θα υποτιτλίζεται για λόγους επικύρωσης από το Πανεπιστήμιο.

Υποστήριξη μάθησης

Οι καθηγητές σας θα παρέχουν μεγάλη υποστήριξη. Αλλά, μπορείτε, επίσης, να επωφεληθείτε από την ομάδα των ακαδημαϊκών δεξιοτήτων, η οποία μπορεί να σας βοηθήσει με:

 • Μελέτες δεξιοτήτων (δεξιότητες ανάγνωσης, λήψη σημειώσεων και παρουσίαση)
 • Γραπτά Αγγλικά (σημεία στίξης, γραμματική)
 • Ακαδημαϊκή γραφή (τρόπος αναφοράς πηγών)
 • Ερευνητικές δεξιότητες
 • Κριτική σκέψη
 • Επανάληψη, αξιολόγηση και δεξιότητες εξετάσεων (διαχείριση χρόνου)

 

Πρόσθετη υποστήριξη

Εάν έχετε πρόσθετες ανάγκες, όπως δυσλεξία ή αισθητηριακή δυσκολία, οι Υπηρεσίες μας είναι εδώ για να σας επιβεβαιώσουν ότι τίποτα δεν αποτελεί εμπόδιο, όταν παρέχεται η κατάλληλη υποστήριξη.

Ανατροφοδότηση

Γνωρίζουμε ότι είναι σημαντικό για εσάς να μπορείτε να αξιολογήσετε την πρόοδό σας. Έτσι, ο καθηγητής σας θα σας δώσει ανατροφοδότηση για οποιεσδήποτε εργασίες αξιολογήσεις κάνετε.

Συνήθως, σας παρέχουμε ανατροφοδότηση σχετικά με τις επίσημες αξιολογήσεις εντός 20 εργάσιμων ημερών, ωστόσο αυτό διαφέρει ανάλογα το μάθημα.

Εάν σας προσφερθεί μια θέση στο UNICERT College, θα υπόκειται στους κανόνες, τους κανονισμούς και τους όρους εγγραφής του Πανεπιστημίου Staffordshire, οι οποίοι ενδέχεται να διαφέρουν από καιρό σε καιρό.

Καθώς το πτυχίο σας απονέμεται από το Staffordshire University, θα υπόκειστε σε πολιτικές και κανονισμούς της αντίστοιχης σχολής του Πανεπιστημίου Staffordshire. Οι βασικές πολιτικές και κανονισμοί του Staffordshire University βρίσκονται στη διεύθυνση http://www.staffs.ac.uk/legal/policies .

Τι χρειάζεται για να εγγραφώ;

 1. Αίτηση εγγραφής
 2. Αντίγραφα Πτυχίων/πιστοποιήσεων
 3. Αντίγραφο ΑΔΤ/Διαβατηρίου
 4. 2 Συστατικές Επιστολές
 5. Πρόσφατο Βιογραφικό Σημείωμα
 6. Βιντεοσκοπημένη audition*
Προδιαγραφές Video
Ένα βίντεο 7-10 λεπτών στο οποίο ο υποψήφιος φοιτητής θα παρουσιάζει:
 • τον εαυτό του
 • έναν μονόλογο από ένα σύγχρονο θεατρικό έργο και
 • ένα ποίημα.

FAQs

Για δύο πολύ βασικούς λόγους: Πρώτον, γιατί το πρόγραμμα σπουδών, συμπεριλαμβάνει έναν μοναδικό συνδυασμό μαθημάτων και projects που ανταποκρίνεται στα νέα δεδομένα της υποκριτικής στην οθόνη και θα σε καταστήσει έναν ενημερωμένο ηθοποιό/καλλιτέχνη στον χώρο της υποκριτικής. Δεύτερον, γιατί θα αποκτήσεις έναν ανταγωνιστικό Μεταπτυχιακό τίτλο από Βρετανικό Πανεπιστήμιο, χωρίς να μετακινηθείς από την Ελλάδα και χωρίς να εγκαταλείψεις, ούτε να διακόψεις τις υπόλοιπες επαγγελματικές και προσωπικές δραστηριότητές σου.

Τι άλλο πρέπει να ξέρω για το πρόγραμμα;

Εκτός από το εξαιρετικό περιεχόμενο των μαθημάτων σχεδιασμένο με γνώμονα τις απαιτήσεις της αγοράς, σε ενδιαφέρουν, επίσης, τα εξής:

Φόρμα Επικοινωνίας

   Συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου

  Στοιχεία Επικοινωνίας